Recenze: Zas a zas - Halldór Armand

By ANČÉÉZ - 7:21

 Ahoj všichni, 

dnes bych se s vámi ráda podívala na knihu islandského spisovatele Zas a zas. Jedná se o knihu z nakladatelství Beta Dobrovský a patří do edice světové literatury :).


Anotace: V den teroristických útoků na newyorská Dvojčata dostane patnáctiletý Arnmundur svůj první mobilní telefon a vzápětí se vrhá do prvního vážného vztahu. Zhruba ve stejnou dobu se Stefán, bubeník slavné kapely, vybourá v autě a při nehodě zemře jeho výrazně mladší spolujezdkyně. O patnáct let později se cesty těchto dvou mužů protnou. Na povrch vyplouvá téměř zapomenutá minulost, ožívají stará tajemství, jitří se rány po zklamání a roste touha po pomstě.

Kniha nám zpočátku nastíní události teroristického útoku na Dvojčata a přiblíží nám naše dva hlavní hrdiny. Pak už příběh přeskočí o 15 let dál :). Linie příběhu se střídají a chvíli příběh vypráví Stefan, a chvíli Arnmundur. Kniha se dělí na části, a poté na kapitoly :).

Tato kniha mě svým vyprávěním zaujala opravdu hodně, a to hlavně proto, že se věnuje tomu, jak velký vliv mají sociální sítě na náš život. Jak v dávné době byli normálními potřebami lidí úplně jiné věci než jsou teď... Nyní každý řeší jen to, kolik liků je na fotce, jestli mě má určitý člověk v přátelích apod. A přitom opravdový svět čeká tam venku... 

Řekla bych, že tahle kniha určitě ovlivňila moje myšlení... Je pravda, že dneska se vliv těch sociálních sítí opravdu řeší, a kdo chce být úspěšný, nemůže jinak :). 

Neskutečně zajímavé, a přesto velice zvláštní dílo, u kterého se vůbec nedivím, že je na Islandu tak úspěšné. Čtení je to náročnější, ale opravdu za to stojí. 

Co jste na knihu říkali vy? Budu velice ráda za názory v komentářích :).

Pokud nakladatele chcete podpořit, a knihu koupit, učiňte tak zde: https://www.nakladatelstvibeta.cz/eshop-zas-a-zas.html?slova=%22Zas+a+zas%22

Za recenzní výtisk mnohokrát děkuji nakladatelství Beta Dobrovský.

Budu se na vás těšit u příštího článku a přeji příjemné čtení!

Vaše Ančéés :).

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů