Recenze: Stephen King - Ústav

By ANČÉÉZ - 4:53

 Ahoj všichni,

vítám vás u dalšího článku a další recenze na tomhle blogu :) . Jak jsem slíbila v článku minulém , i tenhle bude o spisovatelském velikánovi Stephenovi Kingovi ,a konkrétně jeho nejnovější knize Ústav <3 . 


Anotace: Uprostřed noci, v domě na klidné ulici na předměstí Minneapolis vetřelci zavraždí rodiče Luka Elisse a naloží ho do černého auta. Operace netrvá ani dvě minuty. Luke se probudí v Ústavu, v místnosti, která vypadá stejně jako jeho pokoj - kromě toho, že nemá žádná okna ... Tak dramaticky Stephen King rozehrává psychologicky podobně děsivý příběh jako ve Žhářce, protkaný úžasnou dětskou imaginací kultovního To, příběh o výjimečně nadaném chlapci, který se pokusí zvítězit nad zlem.

Doufám, že nebude hloupé prohlásit, že Ústav je jedna z nejlepších Kingových knih, kterou jsem četla. Upoutala mě k sobě vyloženě od první stránky. Líbí se mi, že kniha je dělena na určité části ( KAPITOLY ), a ty jsou pak znova děleny na scény. Člověk pak přesně ví, kde v příběhu je, a kde bude navazovat :). 

Co bych ráda podotkla je, že miluju hlavního hrdinu Luka včetně jeho kamarádů z Ústavu - George, Kalishu, Averyho, Nicka :). I na tak náročném, psychicky vypjatém místě totiž zjistíte, že na určité věci nejste sami, a že budete mít jejich psychickou podporu. 

Hrdinka, která mě paradoxně v příběhu překvapila nejvíc, byla uklízečka Maureen, sami zjistíte, jak velkou roli v příběhu hraje, a jak úžasná, obětavá osoba to je :) . 

Ústav je děsivé místo, na které by se žádné z dětí nechtělo dostat... A když se všichni spojí, je možné, že mnohé změní? :)

Pokud vás kniha zaujala, nezapomeňte podpořit nakladatele a knihu zakoupit zde : https://www.nakladatelstvibeta.cz/eshop-ustav.html?slova=%22%DAstav%22

Za možnost knihu zrecenzovat děkuji nakladateli Beta Dobrovský :) <3 

Budu se těšit u dalšího článku :)

Vaše Ančéés :)

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů