Recenze: Lunapark - Stephen King

By ANČÉÉZ - 4:39

 Ahoj všichni,

vítám vás u dnešního článku :) . Konkrétně v tomto článku se plánuji věnovat jednomu z mých oblíbenců Stephenovi Kingovi :)) . ( Dneska vás dokonce čekají dva články o tomto úžasném spisovateli ) . Teď ale přímo ke knize.


Anotace : Píše se rok 1973. Jsme v zábavním parku v malém americkém městečku. Devin Jones, vysokoškolák s literárními ambicemi a čerstvě zlomeným srdcem se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Mezi světské dobře zapadne, jednomu děvčeti zachrání život, spřátelí se s umírajícím chlapcem a zamiluje se do jeho krásné matky. Na první pohled poklidný, téměř nostalgický příběh všaak podbarvují zlověstná znamení. Zdejší strašidelný zámek totiž skrývá nebezpečná tajemství.

Lunapark je jedna z kratších Kingových knih, obsahově 251 stránek dlouhá. A řekla bych, že je to rozhodně jedna z těch knih, které mě bavily víc a dokázaly mě udržet svým napětím. Mám ráda úderné příběhy, kde se něco děje a není to moc symfonické. Přiznám se, že mě chvílemi hlavní hrdina vytáčel, jak byl pořád lítostivý, a řešil svoji přítelkyni, která ho měla těžce na háku. 

Co mě naopak bavilo bylo prostředí Lunaparku a osoby, které se o chod lunaparku starali. Co vás nejvíc dostane , a to vám slibuju, je rozuzlení příběhu. Tedy pomyslná třešnička na dortu, zjištění toho, kdo zabil onu slečnu, která v lunaparku straší.

Příběh je ozvláštněn nadpřirozenými silami, věštěním, ale i obyčejnou lidskostí. Pro ty, kdo mají rádi Kinga, mohu s klidem doporučit :).

Za věnování recenzního výtisku chci mnohokrát poděkovat nakladatelství Beta Dobrovský.

Pokud byste v této nelehké době chtěli nakladtele podpořit koupí knihy, učiňte tak zde: https://www.nakladatelstvibeta.cz/eshop-lunapark-2.html?slova=%22Lunapark%22 

Budu se těšit u dalšího článku,

Vaše Ančéés :)

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů