Recenze: Mizející dívky - Lisa Regan

By ANČÉÉZ - 5:46

 Ahoj všichni,

ráda bych vás přivítala u dnešního v článku, v kterém se budeme zaobírat velice zajímavou knihou Mizející dívky. Tento velmi očekávaný thriller pochází z produkce Cosmopolis - Grada :) . Tak se na ni pojďme kouknout blíže.


Anotace: Každý v americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které nevěděli, že ji mají hledat. Detektiv Josie Quinnová, která je právě v této době suspendována, pojme podezření, že jde o mnohem rozsáhlejší případ, a bere pátrání do svých rukou. Ví, že začíná zoufalý závod s časem, jehož cílem je najt Isabelle živou, a obává se, že mohou existovat také další dívky... Aby Josie vyřešila případ, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým vlastním nočním můrám a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa. Dokáže to včas, navíc v situaci, kdy není radno důvěřovat vlastně nikomu?

Kniha začíná zajímavou scénou, kdy je zastřelen učitel, který říká o Isabelle Colemanové, že je úžasná studentka... Zvláštní je, že před svojí smrtí, řekne jméno Ramona. Detektivka Josie Quinová je zmatená, a jak je možné, že i přesto, že byla suspendována, se vždy shodou okolností octne na místě činu? 

Kniha, která vás pohltí.. To vám mohu s jistotou slíbit. Je pravdou, že se tady jedná opravdu především o vyšetřování, které ale není nudné, jelikož jsou zde stále situace, které knihu udržují v napětí. Naše hlavní hrdinka Josie Quinnová je klasickou detektivní vyšetřovatelkou, tím chci říct, že její život není žádný med... Manžel a bývalý partner žije nyní se striptérkou a ona ač žije se skvělým kamarádem a jejím policejním kolegou Lukem, stále nemá život uplně utřízený. 

Je nanejvýš zvláštní, jak se většinu stop snaží policie skrýt... Proč by to dělali? Právě to zajímá Josie Quinovou, která určitým způsobem k Isabelle a celému vyšetřování přilne.

Neskutečně skvěle napsaný mrazivý thriller, který vám nastolí správnou podzimní atmosféru, zpříjemní vám večery pod dekou s čajem v ruce a překvapí vás každou stránkou.

Co mě ještě víc těší a překvapuje je, že mě autorka Lisa Regan začala sledovat a pochválila mi fotku její knihy. Strašně se mi líbí, když autoři udržují kontakt se svým čtenářem, i když je to třeba jen přes sociální sítě :).

Četli jste tuto knihu? Bavila vás? Ráda uslyším vaše připomínky a názory v komentářích :). Za poskytnutí  recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Grada :).

Pokud chcete koupí knihy podpořit nakladatele, učiňte tak zde: https://www.grada.cz/mizejici-divky-10972/ 

Budu se na vás moc těšit u dalšího článku,

Vaše Ančéés :).

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů