Recenze : Stephen King ( Richard Bachman ) - Běh o život

By ANČÉÉZ - 12:38

Ahoj všichni,


vítám Vás u dnešního článku a v dnešním článku se spolu mrkneme na knihu Běh o život.



Svět nedaleké budoucnosti, nikoli nepodobný totalitě, má zvrácený smysl pro zábavu. Tu obstarává jediný televizní kanál, který vysílá obskurní soutěže. Nejdrsnější a nejpopulárnější je Běh o život, v němž je vybraný jedinej vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř. Po dvanácti hodinách ho začnou pronásledovat profesionální Lovci, podporování mnoha udavači z řad televizních diváků. Prchající neštastník se musí úchylit k těm nejkrutějším prostředkům, aby pronásledovatele setřásl.

Tahle kniha má námět, který bych od Stephena absolutně nečekala... Když jsem si přečetla o reality show , nestačila jsem zírat... S otevřenou pusou.. Od první stránky jsem se zamilovala do našeho gangsterkého hlavního hrdiny, který díky reality show, nemůže mít slitování s absolutně ničím a nikým. Jde mu totiž o jeho holý život. A taky o peníze , které může získat pro své nemocné miminko a manželku. Čím déle přežije, tím více peněz pro ně získá.. A třeba , se mu povede zachránit i jeho vlastní život. Nepovedlo se to ovšem nikomu předtím, tak proč by se to mělo povést zrovna jemu. Strhující kniha, plná zvratů, napínavých momentů, a záporných hrdinů. To co náš hlavní hrdina dokáže vymyslet, aby si svůj život ochránil, je absolutně neuvěřitelné. Jediné co jsem do teď nepochopila, je lehce useknutý závěr, který byl na mě až trošku moc zrychlený. Kdyby ke konci děj ubíhal trošku pomaleji, kniha by se mi líbila ještě o něco víc.

Máte tuto knihu již přečtenou? Je Stephen King taky vaším oblíbeným spisovatelem? A očekávali byste od něj survival namísto klasického horroru?

Za recenzní výtisk mnohokrát děkuji nakladatelství Beta Dobrovský. Pokud chcete nakladatele podpořit koupí knihy, můžete tak učinit zde : https://www.nakladatelstvibeta.cz/eshop-beh-o-zivot.html?slova=%22B%ECh+o+%9Eivot%22

Budu se těšit na Vaše postřehy a komentáře. 
S láskou,
Ančéés :)

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů